Någon raderade låtar från din gemensamma Spotify-spellista
Senast kontrollerad:
En gemensam spellista är bara så säker som de personer som kan redigera den. Spotifys hjälpsidor bekräftar att medarbetare kan lägga till, ta bort och flytta låtar – och inbjudningslänkar skickas vidare.
Stoppa fler ändringar
- 1Öppna spellistan och tryck på profilbilderna under namnet för att se medarbetarna.
- 2Öppna menyn bredvid den som inte borde vara där och välj ”Ta bort som medarbetare”.
- 3Inbjudningslänkar gäller i 7 dagar – dela nya bara direkt med personer du litar på.
Få tillbaka låtarna
Spotify har ingen historik över vem som tog bort vad. Om spellistan finns kvar kan kundtjänsten ibland återställa den till ett tidigare läge; annars får du lägga till det du minns igen.
Om en medarbetare raderade hela spellistan kan bara ägaren återställa den via Återställ spellistor (inom 90 dagar).
Källor
- Spotify Support: Collaborative playlists
- Spotify Support: Save and recover playlists
- Spotify Community: Someone deleted all my songs on collaborative playlist
Spotify ändrar ofta sina appar; menynamn kan skilja sig mellan versioner. PlaylistSafe är inte knutet till Spotify.